Me fant aldri riktig ut kva me skulle gjera med avfallet vårt.
Solveig Aareskjold, forfattar
VEKSTVILKÅR: Spreiing av gjødsel, Strinda, 1933. VEKSTVILKÅR: Spreiing av gjødsel, Strinda, 1933.
Tidleg ein føremiddag høyrer eg ein mann i radioen som snakkar entusiastisk om korleis han legg matavfallet i ei bøtte på kjøkenet og dryssar på litt spesialutvikla bakteriepulver som raskt og luktfritt forvandlar det til matjord. I ei anna bøtte har han levande meitemakk kravlande omkring i kaffigrut, høgt verdsette husdyr som han kvar dag gler seg til å helsa på. Og dette er ikkje ein særling som fortel om dei ufysne grillene sine, men den fancy kokken Christoffer Sjuve.
Les hele Klassekampen på nett
Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.