I helga tok tusener av kinesere til gatene i protest mot landets korona-stengninger. Demonstrasjonene begynte etter en brann i en boligblokk i Urumqi i Xinjiang i det nordvestlige Kina, der ti mennesker døde. Demonstrantene mener de strenge covid-restriksjonene bidro til dødsfallene og krever umiddelbare lettelser. Myndighetene benekter det, men har allerede blitt presset til å lempe på noen av de strengeste tiltakene. Likevel består det grunnleggende problemet: Kinas null-covid-politikk.
Du kan bla til neste sideBla med piltastene
Venstresida er fanget i kapitalistenes argumentasjon.
Myten om markedet
Kron og mynt
![](https://cdn.sanity.io/images/u4eaiudq/production/c6d69ef273c869fe1de7abaa8d4f8e7a359c2e68-2253x2600.jpg?w=1600&q=80&auto=format)
I ordskiftet om strømmarkedet har venstresida tatt sin sedvanlige side for regulering og derfor mot markedet, mens politisk sentrum fra Arbeiderpartiet til Høyre forsvarer markedet med referanse til dets naturlige logikk i å etablere balanse mellom tilbud og etterspørsel. Strømmarkedet er ikke unikt her: Markedet framstilles som naturtilstanden, der orden oppstår. Om ikke dette skjer, er det fordi det står en regulerende stat i veien. Ta argumentet om at grunnen til at det ikke finnes et marked for ambulansetjenester i Nord-Norge er at staten har monopolisert tilbudet. Og at om man bare liberaliserer, så vil det snart dukke opp ivrige fly og helikopter klare til å levere tjenestene.