Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Revolusjonens kvinnerøst

PÅ STRANDA: Hawa Zr (24) er komiker og musiker og studerer litteratur og tysk språk. – Som kvinne må jeg stå opp for mine rettigheter. Jeg er aktivist og feminist. Alt vi ber om, er forandring. Den nye generasjonen har noe nytt med seg. Kvinner blir sett på annerledes enn menn. Vi blir ikke sett på som noe viktig. Forhåpentligvis vil situasjonen være annerledes om fem til ti år. Vi er flere kvinner enn menn i Algerie. I vår tid har kvinner begynt å gjøre ting de ikke gjorde før, som å gå på kafé med menn, sier hun.

I PROTEST: Hver uke tar demonstranter til gatene for å kreve endring i Algerie. Midt i mengden er en liten, marginalisert gruppe: landets feminister.

Folkemengdene brer seg utover gatene i Algeries hovedstad Alger. Flagg vaier i vinden. Det er omtrent like mange politifolk som det er demonstranter i gatene. Politimennene står klare med skjold, tåregass og batonger. Så begynner det. Mennesker kommer løpende til toget fra flere retninger, kvinner og menn, barn og besteforeldre, islamister og feminister. De krever endring. De vil ha en ny regjering.

Git: master, Env: production, Sanity: production