Dagboka
Vin
Denne helga har eg sett ein del på det kanadiske TV-programmet «So you think you can wine?», og det har endra synet mitt på vin litt. Heilt sidan eg vart fortalt at sjølv Eyvind Hellstrøm knapt klarer å smake skilnaden på raud og kvit vin i ein blindtest, har eg tenkt at vinsnobberi må vere basert på at folk innbiller seg ting. På dette programmet klarer sommelierane ikkje berre å skilje raud frå kvit, dei klarer å kjenne at ein vin er frå Australia eller at han vart laga i 2007. Eg skjønar at eg har hatt eit litt forenkla syn på vin, så no prøver eg å forstå dette.
Eit problem eg har støtt på så langt, er at eg tykkjer all vin smakar veldig godt, og det gjer dei jo litt vanskeleg å skilje frå kvarandre. Det er til dømes opplese og vedteke at visse typar Barolo ikkje passar til storfekjøt, men eg synest det passar kjempebra, eg.
Dette har jo eigentleg lenge vore mitt argument mot å lære meg for mykje om mat og drikke generelt. Eg kjenner folk som ikkje orkar å drikke Friele filterkaffi eller vanleg industriøl.
Aleksander Åsnes