Min kritikk av DEI-ideologien ved amerikanske universiteter har falt Ronny Kjelsberg tungt for brystet.
Les hele Klassekampen på nett
Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.
Bli abonnentMin kritikk av DEI-ideologien ved amerikanske universiteter har falt Ronny Kjelsberg tungt for brystet.
Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.
Bli abonnentTakk til Halvor Fosli for hans innlegg i Klassekampen 3. mai. Jeg har lenge undret meg på hvordan man kan forsvare grusomhetene i Gaza. Fosli ga meg svaret. Det er jo selvsagt enkelt. Det er bare å gjengi alle Israel sine kulepunkter.
Arne Birger HeliHalvor Fosli (Klassekampen 2. mai) påstår at jeg «stryker i induktiv metode» fordi jeg – i likhet med en rekke menneskerettighetsorganisasjoner og FN-organer – trekker slutninger om Israels krigføring ut fra veldokumenterte mønstre. Når en stat systematisk angriper sykehus, FN-skoler, ambulanser og hjelpekolonner, er det vel nettopp induktiv metode som tilsier at vi må spørre: Er dette tilfeldigheter eller en villet strategi? Det eneste gyldige beviset for Fosli synes å være en ren tilståelse: «Vår strategi: å henrette barn.» Men vi trenger ikke lese tankene til israelske generaler, det holder å se hva de gjør – igjen og igjen. Tilfellene jeg nevnte i innlegget, var bare de siste i en lang rekke. Vi kan også se på drapet på Hind Rajab – den seks år gamle jenta som tryglet om hjelp via telefon fra en bil full av døde slektninger. Røde Halvmåne fikk koordinatene, avklarte med IDF og sendte et redningsteam. Både Hind og de to ambulansearbeiderne ble drept.
Shoaib SultanKommuner i Norge må spare penger fremover. På kuttlistene står midler til kunst og kultur. Det er lett å tenke på kunsten som pynten, utsmykningen, og kulturen noe ekstra, krydder, noe vi egentlig ikke har råd til nå som økonomien er trang. Jeg håper vi kan snu tankegangen til dere som svinger sparekniven, selv om jeg vet dere må ta vanskelige valg. Et levende kulturliv er viktig for ytringsfrihet og demokratisk deltakelse. Kunst kan løfte frem stemmer som ellers ikke blir hørt – og invitere til refleksjon. I kunstens verden er andre svar enn de som er vedtatt, her skapes diskusjon.
Ellen Marie Fodstad