Kulturuka

Inter­nettjenta som ble skurk

Fra indie-ikon til Musk-muse: Grimes viser hvordan kunsten påvirkes når kunstneren blir en offentlig merkevare.

Før Musk: Den kanadiske artisten Grimes framsto en gang som en raring som lagde atmosfærisk musikk fra jenterommet. Her ses hun i Paris under en Chanel-visning i 2013. Foto: LOIC VENANCE, AFP/NTBFør Musk: Den kanadiske artisten Grimes framsto en gang som en raring som lagde atmosfærisk musikk fra jenterommet. Her ses hun i Paris under en Chanel-visning i 2013. Foto: LOIC VENANCE, AFP/NTB

Iscenesettelse har alltid vært en del av kunstnerens arbeid. For mange kunstnere – som ofte mer private og selvbevisste enn influenseren i gata – kan det være en utmattende oppgave å reklamere for seg selv. Vi er ikke alle fødte selgere. Bare de virkelig store har råd til å la være å iscenesette seg gjennom sosiale medier i dag. Å velge bort selvpromotering er for alle andre en risikosport – i praksis rein selvsabotasje.

Les hele Klassekampen på nett

Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kultur

Påske

Mens noen drar til hytta med bilen full av årgangsvin, sitter andre igjen i en trang blokk­lei­lighet. Er påska vår mest klasse­del­te høytid?

Akademia

Harvard-uni­ver­si­tetet slår tilbake mot Trump. Flere insti­tu­sjoner vil følge etter, tror lederen i Scholars at Risk Norge.

Kommentar

To KI-modeller mener de har løsningen på Natio­nal­thea­ter-floka. Vi gjør klokt i ikke å lytte til dem.