Kulturuka

Inter­nettjenta som ble skurk

Fra indie-ikon til Musk-muse: Grimes viser hvordan kunsten påvirkes når kunstneren blir en offentlig merkevare.

Før Musk: Den kanadiske artisten Grimes framsto en gang som en raring som lagde atmosfærisk musikk fra jenterommet. Her ses hun i Paris under en Chanel-visning i 2013. Foto: LOIC VENANCE, AFP/NTBFør Musk: Den kanadiske artisten Grimes framsto en gang som en raring som lagde atmosfærisk musikk fra jenterommet. Her ses hun i Paris under en Chanel-visning i 2013. Foto: LOIC VENANCE, AFP/NTB

Iscenesettelse har alltid vært en del av kunstnerens arbeid. For mange kunstnere – som ofte mer private og selvbevisste enn influenseren i gata – kan det være en utmattende oppgave å reklamere for seg selv. Vi er ikke alle fødte selgere. Bare de virkelig store har råd til å la være å iscenesette seg gjennom sosiale medier i dag. Å velge bort selvpromotering er for alle andre en risikosport – i praksis rein selvsabotasje.

Du må være abonnent for å lese denne artikkelen

Kultur

Musikk

Den britiske stats­ministeren går ut mot Øya-aktuelle artister. Det advarer jurist mot

Kulturtirsdag

Gjennom fire tiår har Mette Lilletvedt vevd bilder i det stille i landets periferi. I sommer stiger livsverket frem i Kris­tian­sand Kunsthall.

Medier

Mediene tapte 332 millioner kroner i annonse­inn­tekter i fjor. Nå ber fagfor­enings­leder Steffen Handal om en ny medie­po­litisk kurs.