Kronikk

Norsk mat på agendaen

Skal den nasjonale beredskapen være god, må vi øke selvforsyningsgraden.

Nasjonal beredskap: Vi må spise norsk mat nå, for å sikre at vi også har norsk matproduksjon dersom grensene skulle stenges. Drøvtyggere som sau, ku og geit er en viktig ressurs som kan gi oss kjøtt og melk også i krisetider, skriver forfatterne. Foto: Hanne Marie Lenth SolbøNasjonal beredskap: Vi må spise norsk mat nå, for å sikre at vi også har norsk matproduksjon dersom grensene skulle stenges. Drøvtyggere som sau, ku og geit er en viktig ressurs som kan gi oss kjøtt og melk også i krisetider, skriver forfatterne. Foto: Hanne Marie Lenth Solbø

Slik bidrar du til Norges beredskap», lyder ordene fra norske myndigheter. Det handler om at vi skal sørge for å klare oss uten butikker og strøm i sju dager. Minst like viktig er det å bidra til at vi fortsatt har matprodusenter som kan produsere maten vår selv om importen skulle hindres. Da handler det om å spise mat produsert på norske ressurser.

Les hele Klassekampen på nett

Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kronikk

Metoo-syndene synes å berettige en straff på livstid. Skal ikke nåde gå for rett?

Israel doku­men­terer åpent sine for­bry­telser mot pale­sti­nerne. Norske makthavere står passive og ser på.

Når verden forbereder seg på krig, er det elevene våre som i ytterste konsekvens skal møtes på slagmarken.