Kronikk

Norsk mat på agendaen

Skal den nasjonale beredskapen være god, må vi øke selvforsyningsgraden.

Nasjonal beredskap: Vi må spise norsk mat nå, for å sikre at vi også har norsk matproduksjon dersom grensene skulle stenges. Drøvtyggere som sau, ku og geit er en viktig ressurs som kan gi oss kjøtt og melk også i krisetider, skriver forfatterne. Foto: Hanne Marie Lenth SolbøNasjonal beredskap: Vi må spise norsk mat nå, for å sikre at vi også har norsk matproduksjon dersom grensene skulle stenges. Drøvtyggere som sau, ku og geit er en viktig ressurs som kan gi oss kjøtt og melk også i krisetider, skriver forfatterne. Foto: Hanne Marie Lenth Solbø

Slik bidrar du til Norges beredskap», lyder ordene fra norske myndigheter. Det handler om at vi skal sørge for å klare oss uten butikker og strøm i sju dager. Minst like viktig er det å bidra til at vi fortsatt har matprodusenter som kan produsere maten vår selv om importen skulle hindres. Da handler det om å spise mat produsert på norske ressurser.

Du må være abonnent for å lese denne artikkelen

Kronikk

Det går nedenom og hjem for faglit­te­ratur på norsk. Imens univer­si­tets­le­delsen er pådrivere for mer engelsk er det offent­lig­heten som taper på det.

Imens Europa tvinner tommel­totter prøver Det globale Sør å redde stumpene av en regelstyrt verden.

KI utfordrer poenget med læring. John Dewey viser at løsningen ikke er å forby tekno­lo­gien, men heller å snu opp ned på dagens utdanning.