Kronikk

Norsk mat på agendaen

Skal den nasjonale beredskapen være god, må vi øke selvforsyningsgraden.

Nasjonal beredskap: Vi må spise norsk mat nå, for å sikre at vi også har norsk matproduksjon dersom grensene skulle stenges. Drøvtyggere som sau, ku og geit er en viktig ressurs som kan gi oss kjøtt og melk også i krisetider, skriver forfatterne. Foto: Hanne Marie Lenth SolbøNasjonal beredskap: Vi må spise norsk mat nå, for å sikre at vi også har norsk matproduksjon dersom grensene skulle stenges. Drøvtyggere som sau, ku og geit er en viktig ressurs som kan gi oss kjøtt og melk også i krisetider, skriver forfatterne. Foto: Hanne Marie Lenth Solbø

Slik bidrar du til Norges beredskap», lyder ordene fra norske myndigheter. Det handler om at vi skal sørge for å klare oss uten butikker og strøm i sju dager. Minst like viktig er det å bidra til at vi fortsatt har matprodusenter som kan produsere maten vår selv om importen skulle hindres. Da handler det om å spise mat produsert på norske ressurser.

Du må være abonnent for å lese denne artikkelen

Kronikk

Snakk med ungdommen, ja. Det er fint det. Men snakk om noko viktig, kanskje?

Det er fullt mulig å få på plass freds­be­va­rende styrker fra FN på Gaza – og Norge bør lede an.

Holocaust som Israels moralske legi­ti­mitet tar slutt med Gaza. Vil den israelske staten ta ansvar for forbry­tel­sene den har begått?