Kronikk

Norsk mat på agendaen

Skal den nasjonale beredskapen være god, må vi øke selvforsyningsgraden.

Nasjonal beredskap: Vi må spise norsk mat nå, for å sikre at vi også har norsk matproduksjon dersom grensene skulle stenges. Drøvtyggere som sau, ku og geit er en viktig ressurs som kan gi oss kjøtt og melk også i krisetider, skriver forfatterne. Foto: Hanne Marie Lenth SolbøNasjonal beredskap: Vi må spise norsk mat nå, for å sikre at vi også har norsk matproduksjon dersom grensene skulle stenges. Drøvtyggere som sau, ku og geit er en viktig ressurs som kan gi oss kjøtt og melk også i krisetider, skriver forfatterne. Foto: Hanne Marie Lenth Solbø

Slik bidrar du til Norges beredskap», lyder ordene fra norske myndigheter. Det handler om at vi skal sørge for å klare oss uten butikker og strøm i sju dager. Minst like viktig er det å bidra til at vi fortsatt har matprodusenter som kan produsere maten vår selv om importen skulle hindres. Da handler det om å spise mat produsert på norske ressurser.

Du må være abonnent for å lese denne artikkelen

Kronikk

Vi har gode data på at det går bra med norsk natur. Samtidig tilsier Miljø­di­rek­to­ratets kart at det er full krise. Hvordan kan det ha seg?

Bruk av kunstig intel­ligens kan gjøre livene våre mye bedre eller mye verre. For­skjel­len er politikk.

Barna vi ble tildelt er blitt ofre for en byrå­kratisk skandale