Anmeldelse

Knull for kloden

Velspilt og stram, men en mistet mulighet for politisk teater.

PÅ SAFARI: Scenografien i «Dyrene i Afrika» gir oss «et mildt inntrykk av Afrika», skriver Klassekampens anmelder. FOTO: LUCAS IBANEZ-FÆHN PÅ SAFARI: Scenografien i «Dyrene i Afrika» gir oss «et mildt inntrykk av Afrika», skriver Klassekampens anmelder. FOTO: LUCAS IBANEZ-FÆHN

Feil Teater / Vega Scene

Av: Erlend Loe

Skuespillere/regi: Lars Halvor Andreassen, Amalie Ibsen Jensen, Sebastian Skytterud Myers, Maria Agwumaro, Thomas Gallagher, Didrik Hagberg

Musiker/komponist: Magnus Skaug

Produsenter/Dramatisering: Lars Halvor Andreassen, Amalie Ibsen Jensen, Sebastian Skytterud Myers

Scenografi/lys/lyd/video: Eilif Fjeld Teisbo

Kostyme: Frida Vige Helle

Produksjonsassistent: Silje Tveråli

Alle ekstreme handlinger har en egen indre logikk, en logikk som transcenderer både politikk og begjær, og som finner sin drivkraft et eller annet sted utenfor rasjonaliteten. I Erlend Loes roman «Dyrene i Afrika» finner fem ensomme mennesker hverandre gjennom en uvanlig fascinasjon for dyr. Sammen reiser de til Afrika for å «skjende» de fem store, vannbøffel, løve, neshorn, elefant og leopard. På denne måten, mener de, vil de få satt fokus på menneskenes misbruk av jordkloden og redde dyrene og naturen. Det går selvfølgelig ikke som de hadde tenkt.

Les hele Klassekampen på nett

Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kultur

På tampen

Kva er verst for NRKs truverd: å krevja ute­sten­ging av Israel eller å lata som at Eurovision eksisterer i «drøm og fantasier»?

Historie

Nesten alle filmene om okku­pa­sjonstida har kommet de siste 25 årene.

Historie

Arne sang «Ja, vi elsker» for første gang. Bjarne ventet på at faren skulle komme hjem. I dag er det 80 år siden freden kom til Norge.