Bøker

Fra kulturens frontlinje

Julia Musakovska og Oleh Kotsarev skriver begge om krigen, men er uenige om kulturboikott som våpen:

VENDEPUNKTET: For den ukrainske poeten Julia Musakovska ble Maidan-opprøret et vendepunkt i skrivingen. Bildet er fra en demonstrasjon mot Russland i Kyiv, Ukrainas hovedstad, i mars 2014. FOTO: BULENT KILIC, AFP/NTB BULENT KILICVENDEPUNKTET: For den ukrainske poeten Julia Musakovska ble Maidan-opprøret et vendepunkt i skrivingen. Bildet er fra en demonstrasjon mot Russland i Kyiv, Ukrainas hovedstad, i mars 2014. FOTO: BULENT KILIC, AFP/NTB BULENT KILIC

– Dette er ikke Putins krig, som mange sier, men Russlands krig. Russiske menn og kvinner dreper, torturerer og voldtar ukrainere, slipper bomber over fredelige byer. Men vi ser ikke massedemonstrasjoner i Russlands gater, og aksepten for Putin øker og øker, sier Julia Musakovska.

Les hele Klassekampen på nett

Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kultur

1. mai

I årets 1. mai-tog i Oslo samles mange kunstnere bak parolen «Stans KI-­tyveriet!». Vi ble med på det som må være Norges mest kreative plakat­verk­sted.

Dokumentar

Grave­do­ku­men­tarist Alex Gibney følgjer anonyme penge­strau­mar via abort­motstanden inn i USAs politikk og høgsterett.

Bøker

Gjeste­ar­bei­der­barna gjør klasse til et sentralt tema i den europeiske samtids­lit­te­ra­turen, mener forsker.