Næringsliv

Vil foredle fisken sjøl

Rekordeksport av norsk sjømat

Mesteparten foredles i utlandet

MYE MER DER DET KOMMER FRA: Store mengder laks blir hver dag slaktet ved Grieg Seafoods slakteri i Hammerfest. Likefullt viser tall, ifølge Norges sjømatråd, at hele fire av fem laks sendes ut av landet for videre foredling. FOTO: OLE MAGNUS RAPP Ole Magnus RappMYE MER DER DET KOMMER FRA: Store mengder laks blir hver dag slaktet ved Grieg Seafoods slakteri i Hammerfest. Likefullt viser tall, ifølge Norges sjømatråd, at hele fire av fem laks sendes ut av landet for videre foredling. FOTO: OLE MAGNUS RAPP Ole Magnus Rapp

Hver dag går enormt mange trailerlass med fisk, mest laks, ut av landet. Fisken er bare sløyd, og den foredles i blant annet Polen, Frankrike og Danmark, der norsk fisk har gitt mer enn 20.000 arbeidsplasser. Dette er nærmere dobbelt så mange som i dagens norske fiskeindustri.

Du må være abonnent for å lese denne artikkelen

Innenriks

Gaza-krigen

Fagfor­bundet lister opp en rekke krav for å presse regjeringa til å bedre situa­sjonen i Gaza.

Krematorier

Private selskaper vil inn i markedet for kremering, men både kirka og fagbe­ve­gelsen stritter imot.

Samferdsel

Statens vegvesen planlegger å forbedre og forsterke veistrek­ninger mot Sverige og Finland for å møte Forsvaret og Natos behov.