Bøker

Sakprosa taper lydkrigen

7 av 17 prisvinnende norske sakprosabøker fra perioden 2012–2020 finnes ennå ikke i lydbokformat:

PÅ VAKT: – Det er grunn til å være på vakt slik at bredden ikke forsvinner i lydboktjenestene, sier Arne Vestbø i fagbokforfatternes forening. Bransjestatistikk viser at norsk sakprosa gjør det dårlig i lydbok­formatet. © FOTO: CHRISTOPHER OLSSØN Christopher OlssønPÅ VAKT: – Det er grunn til å være på vakt slik at bredden ikke forsvinner i lydboktjenestene, sier Arne Vestbø i fagbokforfatternes forening. Bransjestatistikk viser at norsk sakprosa gjør det dårlig i lydbok­formatet. © FOTO: CHRISTOPHER OLSSØN Christopher Olssøn

– Det er absolutt vårt inntrykk at sakprosaen har ligget bakpå lydbokmarkedet. Vi vet at mange av bøkene til våre medlemmer ikke finnes som lydbok. Folk vil åpenbart ha litteratur på øret, og da må selvsagt også sakprosa finnes tilgjengelig i flest mulig kanaler, sier Arne Vestbø, generalsekretær i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO).

Du må være abonnent for å lese denne artikkelen

Kultur

Musikk

De store barne­ar­tis­tene skrev låter med innhold og baktanke, ifølge Trond-Viggo Torgersen. Han vil ikke kritisere dagens barne­mu­sikk, men undrer seg over den.

Teater

Oslo-po­li­ti­kerne ser til Økern når National­theateret får ny scene. Men dit vil ikke skuespil­lerne.

Grillpraten

Fullt mulig å grille i høyblokk!