Bøker

Sakprosa taper lydkrigen

7 av 17 prisvinnende norske sakprosabøker fra perioden 2012–2020 finnes ennå ikke i lydbokformat:

PÅ VAKT: – Det er grunn til å være på vakt slik at bredden ikke forsvinner i lydboktjenestene, sier Arne Vestbø i fagbokforfatternes forening. Bransjestatistikk viser at norsk sakprosa gjør det dårlig i lydbok­formatet. © FOTO: CHRISTOPHER OLSSØN Christopher OlssønPÅ VAKT: – Det er grunn til å være på vakt slik at bredden ikke forsvinner i lydboktjenestene, sier Arne Vestbø i fagbokforfatternes forening. Bransjestatistikk viser at norsk sakprosa gjør det dårlig i lydbok­formatet. © FOTO: CHRISTOPHER OLSSØN Christopher Olssøn

– Det er absolutt vårt inntrykk at sakprosaen har ligget bakpå lydbokmarkedet. Vi vet at mange av bøkene til våre medlemmer ikke finnes som lydbok. Folk vil åpenbart ha litteratur på øret, og da må selvsagt også sakprosa finnes tilgjengelig i flest mulig kanaler, sier Arne Vestbø, generalsekretær i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO).

Les hele Klassekampen på nett

Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kultur

På tampen

Kva er verst for NRKs truverd: å krevja ute­sten­ging av Israel eller å lata som at Eurovision eksisterer i «drøm og fantasier»?

Historie

Nesten alle filmene om okku­pa­sjonstida har kommet de siste 25 årene.

Historie

Arne sang «Ja, vi elsker» for første gang. Bjarne ventet på at faren skulle komme hjem. I dag er det 80 år siden freden kom til Norge.