Kronikk

Hva betyr «bærekraft»?

Det er på tide å få det vage, tåkeleggende og helt forpliktelsesløse begrepet bærekraft ut av skolen.

HÅP? Det er positivt å se at elevene som skolestreiker ikke bruker begrepet «bærekraft», selv om det stadig brukes i undervisninga, skriver Erik Lindeberg. Her skolestreikere i Oslo. FOTO: ANDREA GJESTVANG Andrea GjestvangHÅP? Det er positivt å se at elevene som skolestreiker ikke bruker begrepet «bærekraft», selv om det stadig brukes i undervisninga, skriver Erik Lindeberg. Her skolestreikere i Oslo. FOTO: ANDREA GJESTVANG Andrea Gjestvang

Det foregår en debatt om i hvilken rolle «bærekraftig utvikling» skal spille i skolens undervisning. Jeg mener begrepet bør tas helt ut, fordi det er et ubrukelig begrep uten klart innhold og som ikke tilfører fagene noe som gjør elevene bedre i stand til kjempe for miljø og klima. Det eneste elevene trenger å lære om det, er historien til begrepet og hvordan det har blitt brukt i flere tiår til å tåkelegge viktige spørsmål rundt klima og miljø og på den måten forsinket innføring av nødvendige tiltak som kan begrense problemene.

Du må være abonnent for å lese denne artikkelen

Kronikk

Antifa­scisme handler ikke om å tegne hitlerbart på alle vi ikke liker, men om å bygge opp demo­kratisk mot­stands­kraft i møte med autoritære krefter.

Ein gong var FN framleis verda sitt håp om fred. Også på den vesle landstripa på Gaza.

Hvis ikke de europeiske krigs­ro­pene skal bli en selvopp­fyl­lende profeti, er det kanskje på tide at mediene begynner å diskutere muligheten for fred?