Kronikk

Hva betyr «bærekraft»?

Det er på tide å få det vage, tåkeleggende og helt forpliktelsesløse begrepet bærekraft ut av skolen.

HÅP? Det er positivt å se at elevene som skolestreiker ikke bruker begrepet «bærekraft», selv om det stadig brukes i undervisninga, skriver Erik Lindeberg. Her skolestreikere i Oslo. FOTO: ANDREA GJESTVANG Andrea GjestvangHÅP? Det er positivt å se at elevene som skolestreiker ikke bruker begrepet «bærekraft», selv om det stadig brukes i undervisninga, skriver Erik Lindeberg. Her skolestreikere i Oslo. FOTO: ANDREA GJESTVANG Andrea Gjestvang

Det foregår en debatt om i hvilken rolle «bærekraftig utvikling» skal spille i skolens undervisning. Jeg mener begrepet bør tas helt ut, fordi det er et ubrukelig begrep uten klart innhold og som ikke tilfører fagene noe som gjør elevene bedre i stand til kjempe for miljø og klima. Det eneste elevene trenger å lære om det, er historien til begrepet og hvordan det har blitt brukt i flere tiår til å tåkelegge viktige spørsmål rundt klima og miljø og på den måten forsinket innføring av nødvendige tiltak som kan begrense problemene.

Les hele Klassekampen på nett

Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kronikk

Eit årsmøte i Hitra Meieri sparka i gang det siste eksempelet på vellykka planøko­nomi i Norge.

Kristne pale­sti­nerne har skjønt noe få her hjemme har: at tro ikke trues av andres tro – den styrkes av ekte fellesskap.

Antiper­so­nell­miner stanser ingen fiender, men kan terro­ri­sere sivile i tiår. Våre nabolands utmelding av Minekon­ven­sjonen innvarsler en farlig tendens.