Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Skyting på en lekeplass, partiledere på forstad-safari og et stadig større Sverigedemokraterna. Svenskene går til valg.

TO SIDER AV SAMME SAK

PÅ LEKEPLASSEN: Chawan (27) med sin sønn på to år og datter på ti måneder på lekeplassen i Årby, en forstad til Eskilstuna. Her ble en kvinne og et fem år gammelt barn skadet av skudd en drøy uke tidligere. Foto: Tom Henning Bratlie

FRYKT OG FEST: På torget i Eskilstuna advarer partisekretæren mot islam. På torget i nabobyen holder Jimmie Åkesson folkefest. Klassekampen fikk se Sverigedemokraternas to sider i valgkampinnspurten.

SHOWMAN: Sverigedemokraterna holder valgmøte, eller «folkfest» som de kaller det, på Stora torget i Västerås, snaue ti mil vest for Stockholm. Jimmie Åkesson har tatt på seg gullhatt for anledningen. LUTA LEI: Ordfører Jimmy Jansson blir provosert av partilederne som etter skytingen på lekeplassen stikker innom Eskilstuna i valgkampen for å «si sine oneliners». STILLE PROTEST: Partisekretær i Sverigedemokraterna Richard Jomshof (til høyre) er på torget i Eskilstuna for å snakke om kampen mot islam og islamisme. Til venstre står Rabbab Anan som har møtt opp på torget med en tavle der det står «Ingen rasister på våre gater og torg».