Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Pirker i overflaten: Hvordan kan man gjøre Israel-Palestina-konflikten mer håndterlig når man utelater halvparten av regnestykket?

Catch 2019

POLARISERT: Micah Goodman har interessante forslag til hvordan Israel kan avslutte okkupasjonen, men snubler i en stereotyp framstilling. Her fra en demonstrasjon ved Gaza i januar i år. FOTO: SAID KHATIB, NTB SCANPIX

Jeg skulle ønske det følgende kunne være min konklusjon om Micah Goodmans «Catch 67»: Endelig en bok som kan forklare nordmenn hvorfor Israel virker så uvillig til å avslutte okkupasjonen av Palestina. For det trengs; den norske debatten er så polarisert at det ikke er rom for å gå inn i substansen. Mye av kritikken mot Israel tar for gitt at okkupasjonen skyldes ren territoriell grådighet, så den eneste løsningen blir fordømmelse og økonomisk press utenfra. «Catch 67» går denne utbredte reduksjonismen i møte ved å vise hva slags dilemma okkupasjonen utgjør i israelsk politikk. Spørsmålet går helt inn til kjernen av den jødiske statens eksistensberettigelse, som befolkningen har hatt grunnleggende ulike syn på siden opprettelsen.

Git: master, Build env: production, running in production mode, Sanity: production