Du kan bla til neste sideBla med piltastene
Kronikk

Mordet på bakteriene

Vi er inne i et helsefilosofisk paradigmeskifte. Nå er tiden moden for en ny revolusjon – i munnhulen.

Nei, nei, nei! Prosessert mat ødelegger kostholdet, skriver Astrid Kähler. Her trykker Dale «Mouth of the South» Boone ned en siste burgerbit under en spisekonkurranse i Washington. Foto: Jim Watson/AFP

Å spise eller ikke spise er ikke spørsmålet, med mindre du er en breatharian som lever på luft og lys, eller bor et sted hvor mat er mangelvare. Hva vi spiser er viktig for alle. Fordelen, og ulempen, i vår del av verden er at vi nærmest drukner i både mat og gode råd. Overvekt og livsstilsykdommer florerer, og sertifiserte og selverklærte eksperter lanserer dietter som ikke bare garanterer bedre helse, men ofte også tilnærmet evig liv og lykke på den perfekte kropps catwalk.

Du må være abonnent for å lese denne artikkelen