Gryr i Norden

Den nordiske utopien

Dårlige arbeidsvilkår overlevde den nynordiske matrevolusjonen.

På Nasjonalmuseet blir publikum introdusert for bålkaffe, nordiske keramikk og urnordiske fermenteringsteknikker. Bakgrunnen for utstillingen er at det i fjor var 20 år siden gastronomer og politikere møttes i København for å diskutere fremtiden til det nordiske kjøkkenet. Resultatet ble det nynordiske manifestet: Et manifest for et nytt nordisk kjøkken med ti målsettinger som skulle forandre ikke bare kjøkkenet her hjemme, men restaurantscenen i Europa så vel som USA.

Du må være abonnent for å lese denne artikkelen

Innenriks

Økonomi

Trump har presset EU inn i en «dårlig deal», men det trenger ikke å svi for Norge, mener LO og NHOs økonomer.

Dagligvare

Daglig­vare­kje­denes satsing på egne merkevarer gir forbru­kerne mindre å velge i, mener forfatter Anders Nordstad.

Klima

Folke­retts­jurist Cecilie Hel­les­tveit mener forrige ukes klimaut­ta­lelse fra ICJ også vil få betydning for Oljefondet.