Sakprosa

Enkel kost

Den korthugde formen skygger for alvoret i Anders Nordstads matpolitiske brannfakkel av en bok.

Ma(k)tanalyse: Det er et gryende opprør på gang mot dagligvarebaronene. Anders Nordstad er en av hærførerne. Foto: Anniken C. MohrMa(k)tanalyse: Det er et gryende opprør på gang mot dagligvarebaronene. Anders Nordstad er en av hærførerne. Foto: Anniken C. Mohr
Sakprosa

Anders ­Norstad

Maten vår. Det du ikke får vite om norsk mat – og prisen vi må betale

Frisk forlag 2025, 159 sider

Dagligvarekartellene tjener seg styrtrike på å selge oss søppelmat. De utnytter dyrtida til å skru opp prisene, for slik å forsterke griskflasjonen. Det er så provoserende, og jeg er blant dem som i årevis har spurt meg selv hvorfor folk ikke er sintere. Vel, folk er sintere enn det kanskje virker som. For på SoMe, blant podkastlytterne og på folkemøter landet over, koker det – man kan nesten få inntrykk av at et genuint opprør er på gang. Blant anførerne er en mann som heter Anders Nordstad, sammen med ernæringsbiologen Marit Kolby (som også har skrevet forord til Nordstads bok). Til sammen har de flere følgere på Instagram enn Klassekampen og Nationen har daglige lesere.

Du må være abonnent for å lese denne artikkelen

Bokmagasinet

Kommentar

At det føles ukomfor­tabelt å framføre kritikk, betyr ikke at man er kneblet.

Essay

Flannery O’Connors bråkete univers er fylt av blinde og døve, falske profetar og struttande påfuglar.

Nordisk råd

Litte­ra­turen er i ferd med å skilles fra den mennes­ke­lige kroppen.