Anmeldelse

Mordet i restauranten

Andreas Tharaldsen skriver mer engasjerende om kelneryrkets kulturhistorie enn om bransjens skiftende lønnsordninger.

KELNER, KELNER! Robert Henris maleri «The Waiter» (før 1929). FOTO: WIKIMEDIA COMMONSKELNER, KELNER! Robert Henris maleri «The Waiter» (før 1929). FOTO: WIKIMEDIA COMMONS

Andreas Tharaldsen

Hvem drepte kelneren? Et fag i forfall

Sakprosa

Res Publica 2024, 216 sider

Hvem drepte kelneren? Andreas Tharaldsens krim­aktige tittel er tankeeggende og provoserende på samme tid. På Norges utallige serveringssteder later da servitørene til å være i fin form?

Du må være abonnent for å lese denne artikkelen

Bokmagasinet

Nordisk råd

Hva trengs den ufarlige, lille skurken til nå?

Intervju

Kaja Schjerven Mollerin har møtt Bjørn Westlie for å snakke om morens uoppret­te­lige valg

Kommentar

Hvordan lese selvbio­gra­fiske dikt? En ny avhandling viser hvordan det kan gjøres.