18. juli
Suppegjøk Hvis du har litt tid og kanskje til og med litt penger, her er tips til en knallgod tomatsuppe:
Dropp hermetikken og skaff hele bifftomater, helst i løsvekt hvis du ikke vil ruinere deg. Løsvekt er jo mer enn dyrt nok, i hvert fall om du ikke rekker turen innom din lokale grønnsakssjappe og må til matvarebaronene etter råvarer.
Halvér tomatene og legg dem på stekebrett med olivenolje. Dryss over salt, pepper, balsamico og litt mer olivenolje.
Bak tomatene i ovnen i en times tid mens du koker krafta, kutter grønnsaker og steker dem gylne. Belær samtidig alle i nærheten om at en blanding av gul løk, stangselleri og gulrot kalles mirepoix, mens en blanding av gul løk, hvitløk og paprika er en sofrito. Er du aleine, hold foredraget likevel. Legg til at når du steker mirepoixen med tomatpuré, kalles det pinçage.
Åpne en flaske vin, men ikke ha den i suppa.
Sett på Valkyrien Allstars’ siste, «Venter på noen som venter på noen», og gaul med av full hals mens du venter på tomatene.
Balle Clorin