Hundre tonn på skuld­re­ne

IHERDIG: Grønnsaksbonde Jostein Skaga anslår at han har 3500 arbeidstimer i året, mer enn dobbelt så mye som et vanlig årsverk. – Det er mye. Men sånn er det. Det er en livsstil, sier han. Likevel kunne han godt tenkt seg å sitte igjen med litt mer for innsatsen. Anniken C. MohrIHERDIG: Grønnsaksbonde Jostein Skaga anslår at han har 3500 arbeidstimer i året, mer enn dobbelt så mye som et vanlig årsverk. – Det er mye. Men sånn er det. Det er en livsstil, sier han. Likevel kunne han godt tenkt seg å sitte igjen med litt mer for innsatsen. Anniken C. Mohr

Han var seks år gammel da han bestemte seg for å bli grønnsaksbonde. Med en egen åkerlapp og et lite veksthus dyrket Jostein Skaga blomkål, brokkoli, gulrøtter, neper, tomat og agurk. Så lastet han skolesekken full og solgte godsakene til medelever og lærere, kafeer og restauranter. At det var noe spesielt med smaken på grønnsakene fra hjemgården her ute på Dønna, at de var ekstra saftige og mindre trevlete og bitre enn grønnsaker sørfra, det mente han da som nå.