Soundtrack

Dystropisk aroma

Lounge for skrekkøgler: Skarp satire, og aller vassest er originalmusikken.

HOTELL-SATIRE, MED SPA: Musikken til HBO-serien «The White Lotus» byr tilsynelatende på innbydende tropiske tablåer, men ved nærmere inspeksjon trer urovekkende detaljer frem. FOTO: PLAINS OF YONDER/HBO HOTELL-SATIRE, MED SPA: Musikken til HBO-serien «The White Lotus» byr tilsynelatende på innbydende tropiske tablåer, men ved nærmere inspeksjon trer urovekkende detaljer frem. FOTO: PLAINS OF YONDER/HBO
Album

Cristobal Tapia de Veer

The White Lotus (Soundtrack from the HBO Original Limited Series)

Album

WaterTower Music

I dag legger nordisk HBO ut sjette og siste episode av «The White Lotus». Miniserien har gradvis tredd frem som en av årets mest merkverdige audiovisuelle opplevelser, på flere vis. En av de aller mest sentrale rollene spilles av originalmusikken til Cristobal Tapia de Veer, som på oppfinnsomt vis setter rytmen for spenningsoppbygningen. De Veer har da også i senere år slått seg opp som spesialist innen sjangeren «dystopisk sci-fi i tv-serie-format», med musikk for blant annet episoder av «Black Mirror».

Du må være abonnent for å lese denne artikkelen

Musikkmagasinet

Intervju

En fremra­gende innsats

Vilde Frang er tildelt Anders Jahres kulturpris for 2025. Hun skal ikke slappe av i sommer, for å si det sånn.

Ved veis ende

Geirr Lystrup (1949-2025)

Festen er over. «Den spennende festen som startet med et skrik på fødeklinikken på Lillehammer og som munnet ut i den siste skål med hjemmesjukepleien i Ringsaker.» Slik startet en tekst som ble publisert på Facebook-siden til Geirr Lystrup, dagen etter at det ble kjent at han hadde gått bort. Samtidig ble den helt nye låten «Spør fjorden» sluppet, som en siste hilsen til familie og alle hans musikalske venner. «Hadde tenkt å legge igjen et helt album med kjærlighetssanger, men fikk ikke ferdig mer enn denne avskjedssangen», skrev 76-åringen i innlegget. Han døde etter en lengre tids sykdom. Geirr Lystrup var trubadur, gitarist, komponist og forfatter, og ble et sentralt navn i den yngre visebølgen på 1970-tallet. Han har utgitt mer enn 25 egne album, og har også stått bak en lang rekke bøker og teaterstykker, både for barn og voksne. Debutalbumet «Ti på taket og måltrostblues» fra 1972 startet under et opphold i Marseille i Frankrike, da den eventyrlystne Lystrup fremdeles var tenåring. «Mens jeg var der nede, langt hjemmefra, fikk jeg slik behov for å skrive», fortalte han senere.

Boks

Arkiv­verket

Bruce Springsteen-boks henter hele album fra arkivet, og plutselig ser ikke nittitallet hans så verst ut likevel.