22. juli

Frp-oppgjør ble stanset

Ny bok viser uenighet i Ap etter 22. juli om konfrontasjon med ytre høyre:

UENIGE: Mens Raymond Johansen (t.h.), daværende partisekretær i Arbeiderpartiet, og daværende AUF-leder Eskil Pedersen (i midten) ville ta et oppgjør med Frps retorikk i lys av terroren 22. juli 2011, satte daværende statsminister Jens Stoltenberg ned foten, ifølge historiker Hallvard Notakers nye bok. Her er de tre på en minnemarkering på Utøya i 2014. I bakgrunnen er tidligere. FOTO: HEIKO JUNGE, NTB Heiko JungeUENIGE: Mens Raymond Johansen (t.h.), daværende partisekretær i Arbeiderpartiet, og daværende AUF-leder Eskil Pedersen (i midten) ville ta et oppgjør med Frps retorikk i lys av terroren 22. juli 2011, satte daværende statsminister Jens Stoltenberg ned foten, ifølge historiker Hallvard Notakers nye bok. Her er de tre på en minnemarkering på Utøya i 2014. I bakgrunnen er tidligere. FOTO: HEIKO JUNGE, NTB Heiko Junge

I tida etter terrorangrepet mot Arbeiderpartiet på Utøya og i regjeringskvartalet 22. juli 2011 var daværende statsminister Jens Stoltenbergs svar et budskap om samhold, felles sorg og mer demokrati.

Les hele Klassekampen på nett

Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Politikk

Energi

I framtids­pla­nane til EU går det endå fleire kraft­kab­lar til Noreg. Senter­par­tiet, Frams­tegs­par­tiet og Raudt sett seg på bakbeina.

Mdg

Fem unge menn er videre til finalen i kampen om å bli ny nestleder i MDG.

Sikkerhet

Jon Helgheim mener talen til J.D. Vance var «knakende god», men full av «para­dok­ser».