KOKKELÆRE

Kansellert kokk er tilbake, med kjøttboller

Vi er for lengst forbi det stadiet da «cancel culture» primært rammet voldtektsmenn, hobbyrasister og notoriske dra-til-tryner i dress. Nå er det damene som skal granskes, særlig hvite middelklassekvinner med en viss karrieremessig oppdrift. Dette fikk The New York Times’ matspaltist Alison Roman erfare i fjor, da hun i et intervju slang litt med leppa mot forretningsimperiene til Chrissy Teigen og Marie Kondo. Roman tenkte kanskje at hun sparket oppover – hennes shtick er, tross alt, at hun bor trangt og må hale alle ingredienser ut av et kjøleskap på størrelse med en hotellminibar – men hun glemte å ta sine rivalers hudtone med i betraktningen. Legg til at Roman har gjort viral lykke med «The Stew», ei kikert-basert gryte som kanskje strengt tatt burde kalles en curry – kulturell appropriasjon? – og vips, så hadde storavisa satt spalta hennes «på pause».

Kultur