Du kan bla til neste sideBla med piltastene

KOKKELÆRE

Kansellert kokk er tilbake, med kjøttboller

Vi er for lengst forbi det stadiet da «cancel culture» primært rammet voldtektsmenn, hobbyrasister og notoriske dra-til-tryner i dress. Nå er det damene som skal granskes, særlig hvite middelklassekvinner med en viss karrieremessig oppdrift. Dette fikk The New York Times’ matspaltist Alison Roman erfare i fjor, da hun i et intervju slang litt med leppa mot forretningsimperiene til Chrissy Teigen og Marie Kondo. Roman tenkte kanskje at hun sparket oppover – hennes shtick er, tross alt, at hun bor trangt og må hale alle ingredienser ut av et kjøleskap på størrelse med en hotellminibar – men hun glemte å ta sine rivalers hudtone med i betraktningen. Legg til at Roman har gjort viral lykke med «The Stew», ei kikert-basert gryte som kanskje strengt tatt burde kalles en curry – kulturell appropriasjon? – og vips, så hadde storavisa satt spalta hennes «på pause».