Analyse

Sjanghaier tyskernes misnøye

Høyreekstreme i Tyskland søker grobunn i demonstrasjoner mot landets koronarestriksjoner:

MOT TILTAK: Folk samlet seg under en protest i Berlin mot myndighetens nye restriksjoner mot korona, lørdag 29. august. FOTO: MICHAEL SOHN, AP/NTB SCANPIX Michael SohnMOT TILTAK: Folk samlet seg under en protest i Berlin mot myndighetens nye restriksjoner mot korona, lørdag 29. august. FOTO: MICHAEL SOHN, AP/NTB SCANPIX Michael Sohn

Lørdag for ei uke siden deltok 38.000 mennesker i Berlin-demonstrasjonen mot myndighetenes koronatiltak. Protestene samlet koronafornektere, konspirasjonsteoretikere, vaksinemotstandere, de som mener restriksjoner bryter med demokratiske prinsipper – samt høyreekstreme grupper. Disse forsøker nå å sjanghaie misnøyen, og en hard kjerne forsøkte til og med å storme Riksdagen på demonstrasjonsdagen. Folk viftet med keisertrikoloren i svart, rødt og hvitt – ikke gult, som i dagens tyske flagg. Det gamle flagget representerer Keiserriket, slik det var før første verdenskrig, og har vært sjeldent å se – med unntak av forbundene for tyskere som ble fordrevet fra østområdene i slutten av andre verdenskrig.

Du må være abonnent for å lese denne artikkelen

Utenriks

Analyse

Trump prøver å ramme både Brasil og Brics-alliansen.

Gaza-krigen

Israel vil ikke garantere varig fred

Reportasje

Østtyske byer sliter med fra­flyt­ting. I den sosia­lis­tiske modellbyen som før het Stal­in­stadt, frister de med gratis bolig. Alt de vil ha i gjengjeld, er litt kjærlighet.