Hotellsuite: Chirag og Magdi sjekker inn med mikrofon, autotune, eventyrlyst og en 19-åring fra Stavanger i bagasjen.

Karpe sprenger skalaen

TILBAKE TIL GATEPLAN: Ikke helt – ambisjonsnivået til Karpe er ikke mindre skyhøyt i 2019. Men i samarbeid med Axxe og Thomas Kongshavn har de denne gangen lekt fram et lydbilde som kommuniserer med lyden av akkurat her, akkurat nå. John Trygve Tollefsen

De er fra en rapgenerasjon der skolert musikalitet nesten var en ulempe, de visste ikke hva harmonier var engang. Nå utforsker Karpe arabiske og indiske skalaer og ... mikrotonalitet?

Mandag forrige uke dumper en Soundcloud-link ned i postkassa, fra managementet til Karpe (tidl. Diem). Den består av én sammenhengende lydfil på 29 minutter (og 47.03 sekunder), med tittelen «SAS Plus/SAS Pussy», og på tidspunktet jeg trykker på «play» har den 3 avspillinger. Innen mandagskvelden er over står telleverket på 8. Innen du leser dette er filen for lengst lastet opp på andre plattformer og gjort allment tilgjengelig, ved midnatt natt til fredag, for å være nøyaktig. Og antall avspillinger? I skrivende stund kan man bare gjette, men et forsiktig anslag er et sted i de høyere sekssifrede sfærer.

Musikkmagasinet