Kronikk

Gerhardsens boligpolitikk

Det blir stadig vanskeligere for unge å komme seg inn på boligmarkedet. Hva ville landsfaderen ha gjort?

TRANGBODD: I 1950 ble det satt en øvre arealgrense på 100 m² på nye boliger. Statsministeren selv bodde i en blokkleilighet i Sofienberggata. Bilde av Einar, Werna og Rune Gerhardsen i 1959. FOTO: AAGE STORLØKKEN, AKTUELL/NTB SCANPIX Storløkken, AageTRANGBODD: I 1950 ble det satt en øvre arealgrense på 100 m² på nye boliger. Statsministeren selv bodde i en blokkleilighet i Sofienberggata. Bilde av Einar, Werna og Rune Gerhardsen i 1959. FOTO: AAGE STORLØKKEN, AKTUELL/NTB SCANPIX Storløkken, Aage

Hva ville Gerhardsen ha gjort? spør Mímir Kristjánsson. Han er trekker blant annet fram den sosialdemokratiske boligpolitikken. Det ønsker vi å utdype. Var det noe som Gerhardsens var stolt av og som preget den sosiale boligbyggingen, var det at folk skulle slippe å stå med lua i hånden og å be om støtte. Universelle ordninger skulle ikke skille mellom fattig og rik. Så er det akkurat det vi har fått. Husbanken er redusert fra å være en boligbank for alle til å bli en sosialbank som tar seg av bostøtten og andre tiltak for «verdig trengende».

Du må være abonnent for å lese denne artikkelen

Kronikk

Barna vi ble tildelt er blitt ofre for en byrå­kratisk skandale

Det er blitt stille i uten­lands­ke nyhets­ka­naler selv om situa­sjonen i Serbia bare er blitt verre.

Innføringa av Helse­platt­formen i Midt-Norge er blitt vurdert som «sterkt kritikk­ver­dig». Men kven skal ta ansvar for å rydde opp?