Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Skyhøye energipriser setter Danmarks politikere, næringsliv og klimaaktivister på prøve:

ET LAND PÅ SPAREBLUSS

MÅTTE STENGE: Formann Poul-Erik Damgaard står foran den nå stengte Livsstil-Højskolen. Han frykter at flere høyskoler og andre bedrifter vil bli stengt som følge av energikrisa. Skolen brukte naturgassovn til å fyre med, som for tida er det dyreste i Danmark. Sigve Bremer Mejdal

PRØVELSE: Inflasjon og høye energipriser er et dilemma for de klimabevisste danskene. Hva er viktigst – rask grønn omstilling eller mer gass for å få folk gjennom vinteren?

PÅ UTSIDA: Damsgaard prøve å se inn vinduene i det sterke sollyset på den nå stengte høyskolen. Han måtte nylig gi den triste beskjeden til ansatte og kursdeltakere. PÅ KLIMATOKT: Alexandra Woolridge og Axel Egholm Nissen går rundt i Københavns gater og henger plakater på sykler og dørhanker for å minne folk om å stemme grønt. FORLATT: Høgskolen hadde et uteområde hvor man kunne lage mat. Utstyret ligger der ennå. STÅLSETTER SEG: Julia Bjerre Hunt og familien forventer energiregninger på flere tusen kroner ekstra. Her er hun hjemme i Roskilde. SÅ KALDT DET ER: I vinduene på Livsstils-høgskolen, her der elevene bodde, hang lapper for å minne om strømsparing.