Du kan bla til neste sideBla med piltastene

MATPOLITIKK

Meksikansk motpol

FRA BUNNEN: Andreas Delsett forkaster Toros versjon og har komponert sin egen meksikanske gryte. Den skal serveres ­publikum på lanseringen av boka hans. Kokk Sam Persen holder på med sitt i det for anledningen lånte restaurantkjøkkenet. Marthe Amanda Vannebo

Toros meksikanske gryte har vært en slitesterk klassiker i det norske kjøkken. Er det på tide å gi slipp?

Toros meksikanske gryte inneholder 63 prosent ris, 8 prosent tomat, 7 prosent løk, 6 prosent brune bønner, litt fargestoff og litt sitronsyre. Det er en rett de fleste av oss har et forhold til. Også matskribent og forfatter Andreas Delsett har spist sin andel meksikansk gryte fra pose, ikke minst da han var aktivist for Operasjon Dagsverk i ungdomsårene og de laget mat under samlinger. Men når vi legger fram ingredienslista for ham, ser han nesten litt overrasket ut.