Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Ny musikksjef i NRK

FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD, NRK

NRKs nye musikksjef Mats Borch Bugge tyr til Unge Ferrari når han forteller om sin visjon for kringkasterens musikkprofil.

– Du får ansvar for musikk på alle NRKs flater i denne nyopprettede stillingen. Hvorfor var det en jobb du ønska deg?
– Hovedmotivasjonen er at jeg ønsker å bidra til at alle i hele landet kan oppleve engasjement og få nye innsikter av musikken som vises fram i NRK. Så har jeg tro på at vi med en proaktiv og åpen dialog med alle som jobber med og i musikkfeltet, skal evne å tenke litt nytt rundt måten vi formidler musikk på.
– NRK har fått kraftig kritikk for musikkprofilen sin det siste året, blant annet for ikke å ivareta bredden. Du har selv vært musikksjef i P3 i mange år, hva synes du om kritikken?
– Den viser jo at folk bryr seg og ikke minst har store forventninger til NRK. Det lytter vi til. Vi kan ikke bli enige om alt, men vi kan bli bedre på noe. Så lenge vi hele tida utforsker og tester ut nye konsepter, tenker jeg at vi skal kunne fortsette å levere bra musikkinnhold. Vi kan ikke være alt for noen, men noe for alle, for å parafrasere Unge Ferrari.
– Mener du at noe av kritikken har vært berettiget?
– Jeg tror vi alltid kan bli flinkere til å jobbe smidig sammen og dra veksler på hverandres fagkompetanse. Det finnes utrolig mye god fagkompetanse i NRK, som jeg vil jobbe for at vi utnytter på aller best mulig vis.