MAT: Produksjonen av rødt kjøtt fra storfe, svin og sau har gått ned for andre år på rad. Nå er produksjonen på sitt laveste nivå siden 2015. I fjor gikk produksjonen ned med 1651 tonn til 240.950 tonn, noe som tilsvarer en nedgang på 0,7 prosent. Året før stupte produksjonen med litt over 11.000 tonn, skriver Nationen. Tallene har avisa hentet inn fra kjøttbransjens fag- og forskningssenter Animalia. Nedgangen kommer etter flere år med vekst, men samlet sett de siste ti årene har produksjonen av rødt kjøtt bare økt med beskjedne 5200 tonn, eller rundt 2 prosent. I samme periode har folketallet her i landet økt med rundt 500.000, altså rundt 10 prosent. ©NTB
Du kan bla til neste sideBla med piltastene
Håret er ikkje lenger oransje, og brunfargen er smurd jamnare ut.
Ei korg med pakk
Solveigs salt
Morgonen etter storminga av kongressen vakna eg til skadefryd. For i radioen sa framstegspartimeldlem Christian Tybring Gjedde at han var djupt sjokkert over det brå omslaget som hadde skjedd med president Trump, som heilt til det siste hadde vore nobelprisen verdig. Og eg kneggja framleis ganske muntert då han uttalte seg igjen på Dagsnytt atten og forsikra om at dette var det ingen som kunne vita på førehand, i og med at dei som alltid har sagt at Trump er ein tulling, høyrer til på den politiske venstresida.
Ikkje søtt, ikkje surt, ikkje bittert – men salt. Solveig Aareskjold skriv om det ho sjølv vil i Klassekampen kvar laurdag.