Du kan bla til neste sideBla med piltastene

ENERGI: Kan forgiftningen av Aleksej Navalnij bli spikeren i kista for det tysk-russiske energiprosjektet Nord Stream 2?

NORD OG NEDSTRØMS

VENTER PÅ SIGNAL: Det russiske skipet Akademik Tsjerskij ligger for tida i havna Murkan i den tyske byen Sassnitz, der det venter på klarsignal til å fullføre byggingen av gassrørledningen Nord Stream 2. Samtidig er det stadig hardere fronter i tysk politikk, der mange mener at prosjektet bør skrinlegges som straff for det de hevder er russernes forgiftning av opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnij. FOTO: JENS BUETTNER, AP/NTB Jens Buettner

BELEILIG: Amerikanske politikere har gjort alt de kan for å stoppe byggingen av Nord Stream 2. Nå kan de ha fått uventet hjelp av sovjetisk nervegift.

Det var sloveneren Jaka Bizilj fra stiftelsen «Film for fred» som satte det hele i gang. Da den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnij havnet i koma på et sykehus i byen Omsk, organiserte Bizilj i hui og hast en luftambulanse, og fikk myndighetenes godkjennelse til å fly pasienten til Berlin.