Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Vil du være med på stranda: Og danse som om regningen aldri kommer, i den spede opptakten til ravehøsten tjuetjue.

Festen er (ikke) over

RETT FØR KLIMAKS: Det koker på gulvet foran DJ-båsen, eller på gresset rett innafor stranda om du vil, rett over klokka ett natt til søndag, godt og vel en time etter at hele landets legale uteliv er stengt ned grunnet smittevernhensyn.

Musikkmagasinet var til stede og kjente på vibber og ambivalens, da et hundretalls unge voksne danset seg gjennom sommernatta på strandfest i Oslo forrige helg.

Det er lørdag, snart natt til søndag åttende august og jeg sitter på et svaberg på en knøttliten odde i utkanten av et populært badefelt i Oslo. I relativt trygg sosial distanse til små klynger av festklare unge voksne rundt om på svaberget, på plenen, under trær og på den lille stranda rett innafor her. Ja, et par ekstra festklare står og vugger litt i selve vannet, svært sensommerlig i takt til musikken. For det finnes musikk. Fram til nå ganske laidback og forholdsvis pyntelige houserytmer, noen vil kanskje kalle det musikk som er mastret ekstremt godt. Og som gradvis, etter hvert som vi nærmer oss midnatt, har glidd over i en mer nostalgisk nittitalls-vibb, passende nok et slags nikk til lyden av den opprinnelige europeiske rave-æraen, med hissige synthorgel-hugg, små repetitive vokalsnutter og signatur-trommeloops.