Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Det Moskus lærer: Av å tolke Svein Finnerud Trios «Plastic Sun» – og å høre på Espen Ruds tanker om plate og innspilling.

Rom for tolkning

UT I SKOGEN, OPP I TRÆRNE: Før lørdagens mini-utgave av årets Motvind-festival, der Moskus skal tolke Svein Finnerud Trios «Plastic Sun», fikk vi samlet SFT-trommis Espen Rud og tre stykk Moskus, Anja Lauvdal Fredrik Luhr Dietrichson og Hans Hulbækmo (i treet), til en prat om den konkrete skiva, møter på tvers av generasjoner, steder i musikken, og så videre. Foto: Tom Henning Bratlie

Til helga gyver Moskus løs på Svein Finnerud Trios «Plastic Sun». Som oppkjøring samlet vi trioen og Finnerud-trioens Espen Rud til prat om 1970-skiva, inspirasjon og konserter.

Klokka tikker inn rundt timen over avtalt tid. Regnskuren som gjorde at vi søkte ly under det utbygde takmønet ved utekafeen i Botanisk Hage har nesten rukket å gi seg til glede for fotografen. Rundt hjørnet på det røde bygget kommer så en beskjemmet Espen Rud, tidligere trommeslager i legendariske Svein Finnerud Trio, halsende. Beklagelsen, for så vel forsinkelse som forglemmelse, som følger ham midt i steget, ender med følgende info: