VENSTRESIDA: En internasjonale for den digitale alderen er i emning. Kan de lykkes?

EN VERDEN Å VINNE

STJERNEKAMP: Yanis Varoufakis (til venstre) er primus motor i den nye bevegelsen Progressive International. Her ankommer han og kona Danae Stratou premieren på spillefilmen «Adults in the Room» under den 76. filmfestivalen i Venezia i fjor, sammen med skuespillerne Valeria Golino og Christos Loulis. Filmen er basert på memoarene til Varoufakis fra tida som gresk finansminister. FOTO: ALBERTO PIZZOLI, AFP/NTB SCANPIX

SIKTER HØYT: Stigende og slagne venstrestjerner har flokket seg til den nye bevegelsen Progressive International. Ambisjonen er stor – men det er også fallhøyden.

Ingen gjør entreer som Yanis Varoufakis. Da han var finansminister i Hellas, freste han på motorsykkel gjennom Atens gater og ankom regjeringsmøter i skinnjakke. Den venstrevridde akademikeren nektet å gå med slips, heller ikke på sine reiser til Brussel der han forhandlet om hjemlandets gjeld og EUs framtid med sine tilkneppede, bebrillede motparter fra kjøligere deler av unionen. Dramaet ble til en spillefilm, som ble vist på filmfestivalen i Venezia i fjor. Da Varoufakis ankom premierefesten med kona, installasjonskunstneren Danae Stratou, overstrålte paret filmstjernene de gikk ved siden av.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene