Han befinner seg i det latinamerikanske galleriet av frigjøringshelter i kampen mot det spanske overherredømmet, sammen med blant andre Simón Bolívar (1783–1830), José de San Martín (1778–1850) og Francisco Morazán (1792–1842) og med en viss aktualitet. I dag er det 225 år siden den bolivarianske frigjøringslederen Antonio José de Sucre y Alcalá ble født i Cumaná i det spanske visekongedømmet Nueva Granada i dagens Venezuela, etterkommer av en bayersk-jødisk familie Zucker.
Å bo i en politistat er en stressende affære.
Under statens øyne
Det siste året har jeg bodd i Egypt, men har nå flyttet fra landet – og føler meg endelig fri nok til å skrive om opplevelsene mine. Før jeg reiste for å studere i Kairo, var ikke «politistat» noe jeg forbandt med Egypt, men det er absolutt det Egypt er. Selv nå, som jeg befinner meg trygt i et annet land, sitter fortsatt frykten igjen i kroppen. Vanene om å ikke tøyse og bedrive lett regimekritikk i offentligheten eller nevne landets tidligere presidenter har ikke forsvunnet. Jeg husker jeg gikk en tur midt i Kairo sentrum en dag og så en ganske slitt plakat av Mohammed Morsi hengende på en husvegg. Hvordan var den fortsatt hengende? Og hva hadde skjedd med folkene som bodde i det huset? Jeg ble oppriktig redd på deres vegne.
Feministene Bodil Stenseth, Wencke Mühleisen, Asta Beate Håland, Stephen Walton, Muna Jibril og Hanne Linn Skogvang skriver i Klassekampen mandager.