Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Nye bølger, nye riff: Før helgas Trondheim Calling har vi møtt noen av rockebandene som preger dagens undergrunnsscene.

Ropene fra Trondheim

KALLET FRA TRONDHEIM: Johanne Rimul, Erlend Eggan og Thomas Antonsen fra henholdsvis Cora Sandel, This Daze og Combos er klare for Trondheim Calling. Frida Holsten Gullestad

Mange av oss har et søskenbarn i Trondheim, også bransjefestivalen Bylarm. Kusinen er Trondheim Calling, festivalen som har vokst opp til å bli en sterk tiåring som står støtt.

Trondheim Calling, på denne tiden i fjor. Det er fredag kveld og klubben Tyven oser svett publikum. Debutantbandet Combos har nettopp avsluttet med et smell. Mens vokalisten står igjen på scenen med noen siste maniske utbrudd og mikken høyt hevet, tumler resten av bandet av scenen. De brøyter seg gjennom publikum. Slåss for å komme seg ned trappa til backstage i kjelleren. Nedenunder roper, gliser og ler de. Klapper hverandre på skuldrene, er høyt oppe. De har detonert sin aller første konsert og nyter etterdønningene. Den gode følelsen. Og før de rekker å lande tikker tilbudene inn. Plutselig har de booking-byrå, festivaljobber og alt på en gang. Combos har gitt et fullsatt Tyven en musikalsk karamell midt i fleisen. Ei skikkelig ørtæv, som det heter på trøndersk. Oh nanana nana na na!