Du kan bla til neste sideBla med piltastene

I Malmö ser folk fortsatt på hverandre.

Mord og mediejakt

OVERDIMENSJONERT: Bildet visse politikere maler av Malmö minner mer om framstillingen av distriktet Midsomer i krim-serien «Mord og mysterier», skriver Stefan Sundström. FOTO: ABC

Jeg hadde noen fine dager i Malmö under høstturneen. Jeg hadde begynt ta bilder fra spaserturene mine om morgenen, som en slags rutine, jeg går jo mest i parker og slikt, det blir ikke så urbant hvis jeg kan unngå det. Så jeg går der i grålysningen i november og fotograferer kaier og måker. Og Øresund. Så legger jeg bildet ut på Instagram og skriver: «Goa Malmö!» For jeg synes Malmö er den mest behagelige av de tre store byene i Sverige. Folk prater med hverandre. Fremdeles. Så får jeg en del merkelige kommentarer: «Oi, vær forsiktig!» Det er kanskje velment – jeg går ikke inn i de der greiene på Instagram, jeg forstår jo underteksten, men jeg skriver tilbake jajamensan, alltid forsiktig og så en liten smiley. Men jeg undres.

Oversatt av Lars Nygaard. Stefan Sundström, Anna Blix, Kathrine Kinn, Frans-Jan Parmentier og Anne Sverdrup-Thygeson skriver om natur, miljø og landbruk i Klassekampen hver fredag.