Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Tilbake til fortiden: Konserter, panelsamtale og flott, ny vinyl når Hard Rock Kafé, «7000 RIFF» og Trondheim 1979 ble feiret.

Gjør det SJØL

HARD ROCK KAFÉ: Der uheldige hemninger og prestasjonsangst ikke eksisterte. Konsertene ble arrangert på Trocadero, med plass til 350 stykk. Her er Sjølmord i aksjon. FOTO: KRISTIN STOLTZ

I 1979 fikk ni nye Trondheims-band markert seg på punksamleren «7000 RIFF». Under forrige helgs relansering ble det både mimring, fotoutstilling og mini-festival.

Etter at punken og nyrocken for litt over 40 år siden dukket opp i Trondheim, ble den nye aktiviteten dokumentert på samleplaten «7000 RIFF». Nybrottsarbeidet var sentrert rundt miljøet i Hard Rock Kafé, en selvstyrt medlemsklubb for byens nye rockemiljø, der punk, postpunk, ska og reggae stod sentralt for aktive og glade amatører. Klubben holdt en rekke konserter, først og fremst på Trocadero, den gamle kantina til Trondhjems Mekaniske Verksted. Før de unge rockerne toget inn var lokalet mest brukt til bingo og gammeldans. I klubbens statutter understrekes et fokus på anti-profitt, at de var et forum for amatører og at dette var et sted hvor «uheldige hemninger og prestasjonsangst ikke eksisterte». Med punkere, anarkister og andre fritenkere på scenen og i publikum, men som også tiltrakk seg normalt musikkinteresserte som fulgte med på det som skjedde. Takhøyden var stor. Klubben var inkluderende og åpen for det meste, for de fleste. Og for alle aldre, da det på Trocadero ikke var ølsalg på arrangementene.