Du kan bla til neste sideBla med piltastene

NORSKE MATVANER:

En fot i grava

IKKE SÅ HEMMELIG: Xiang Xu (i blått) og familien er ofte Szechuan Chengdu, som har én meny på kinesisk med retter fra Szechuan i Kina, og en på norsk med det nordmenn kaller «kinamat». Stamgjestene holder seg i den delen av restuaranten som de selv kaller «Grava». Odin Jaeger

I 50 år har kinarestaurantene tilpasset maten til norske ganer. Vi dro på jakt etter den hemmelige menyen som ikke gjør det.

Szechuan Chengdu står det over inngangspartiet. Navnet på restauranten er synlig, selv om lyset har gått i halve skiltet. Stedet er kjent for å være en lokal, brun bule, vegg i vegg med Kiwi, ved trikkestoppet Sofienberg i Oslo, og maten som serveres her, er tilsynelatende den samme som på alle andre kinarestauranter i Norge. Her får du stekt ris med amerikansk blanding, fritert banan med vaniljeis og seigt svinekjøtt badet i sursøt saus.