Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Denne uka gjestet amerikanske Kristen Roupenian Litteraturhuset i Oslo:

Du vet at du vil

SKRIVER OM DÅRLIG SEX: Det er ironisk nok dem som forsøker å beskrive bra sex som ender med å bli nominert til «Bad Sex in Fiction»-prisen. Jeg skriver bare om dårlig sex. Det er mye lettere, sier den amerikanske forfatteren Kristen Roupenian. FOTO: TODD ROSENBERG PHOTOGRAPHY, GYLDENDAL Todd Rosenberg Photography

Med novella «Cat Person» satte Kristen Roupenian i gang en opphetet samtale om gråsonen mellom dårlig sex og overgrep. Heller ikke debutboka er fri for skeiv maktbalanse.

I 2017 ble den amerikanske forfatteren Kristen Roupenian verdenskjent over natta da novella «Cat Person» ble publisert i The New Yorker. Novellen skildrer det kortvarige forholdet mellom 20 år gamle Margot og den 14 år eldre Robert. Etter uker med flørting går Margot til sengs med Robert, til tross for at hun føler seg frastøtt av ham. Novellen avfødte en opphetet diskusjon om komplekse maktforhold i seksuelle relasjoner – og det under metoo. I løpet av bare tre uker ble «Cat Person» The New Yorkers mest leste sak i 2017. Roupenian er på en omfattende turné for å promotere sin debutbok, og onsdag møtte hun Klassekampens journalist til samtalen «Om katter og kvinner» på Litteraturhuset i Oslo.