Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Hva vet vi egentlig om «sunn mat»?

Fortell meg hva du spiser, og jeg skal si deg hvem du er

HELT RÅTT: Det er trolig lurt å ikke spise for mye industrielt prosessert kjøtt og sukker – ellers vet vi ikke så mye om hva som er sunt, skriver Elisabeth Swensen. Her en uindustrielt «Slaktet okse» av Marten van Cleve (1566). FOTO: WIKIMEDIA COMMONS

Det var fascinerende å se Eat-gründer Gunhild Stordalen lansere forskningsrapporten som det medisinske tidsskriftet Lancet har publisert og gitt vitenskapelig vind i seilene. Lanseringen fant sted 17. januar i Universitetets aula i Oslo, deretter gikk turen til Indonesia der rapporten ble lansert uken etter. I Oslo fortalte Stordalen – under Eats logo på en storskjerm som bokstavelig talt skygget for Munchs berømte sol – at hun for seks år siden var blitt lei av «alt som var galt med mat».