Du kan bla til neste sideBla med piltastene
Signert

Fortell meg hva du spiser, og jeg skal si deg hvem du er

Hva vet vi egentlig om «sunn mat»?

HELT RÅTT: Det er trolig lurt å ikke spise for mye industrielt prosessert kjøtt og sukker – ellers vet vi ikke så mye om hva som er sunt, skriver Elisabeth Swensen. Her en uindustrielt «Slaktet okse» av Marten van Cleve (1566). FOTO: WIKIMEDIA COMMONS

Det var fascinerende å se Eat-gründer Gunhild Stordalen lansere forskningsrapporten som det medisinske tidsskriftet Lancet har publisert og gitt vitenskapelig vind i seilene. Lanseringen fant sted 17. januar i Universitetets aula i Oslo, deretter gikk turen til Indonesia der rapporten ble lansert uken etter. I Oslo fortalte Stordalen – under Eats logo på en storskjerm som bokstavelig talt skygget for Munchs berømte sol – at hun for seks år siden var blitt lei av «alt som var galt med mat».

Les hele Klassekampen på nett

Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.

Bli abonnent

Allerede abonnent?