Du kan bla til neste sideBla med piltastene
Med andre ord

Var maten bedre før?

De som på død og liv skal ha alt ferskt, lokalt, naturlig og tradisjonelt kan ikke sin mathistorie, skriver Rachel Laudan.

Illustrasjon: knut løvås, knutlvas@gmail.com

Moderne, rask, prosessert mat er en katastrofe. I hvert fall er det inntrykket man får fra aviser og magasiner, fra matprogrammer på tv og fra prisbelønnede kokebøker. De sofistikerte beklager seg over valsemøllene og supermarkedbrødet, og lengter etter steinmalt mel og steinovner. De leter fram nedarvede varianter av epler og gresskar, og avskyr moderne tomater og hybridmais. Og de er fiendtlig innstilt til agronomer som utvikler mer effektive moderne avlinger og til husmødre som lager nye oppskrifter for General Mills.

Les hele Klassekampen på nett

Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.

Bli abonnent

Allerede abonnent?