Fikser verden den biffen?

Kostholdninger i øst og vest

To kyllingbryst i uka. Det er så mye kjøtt planeten tåler at du spiser, ifølge en utregning forskere ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) har gjort. Du kan bytte ut kyllingen med svinekjøtt, men å spise oksekjøtt tåler ikke planeten i det hele tatt, ifølge forskernes utregninger, som er basert blant annet på CO₂-utslipp og forbruk av vann. Da kommer det samtidig særs dårlig nyheter for planeten fra USA, der kjøtt ser ut til å være tilbake på menyen for fullt. Etter at plantebaserte burgere og slikt har hatt et lite oppsving, spiser amerikanerne nå 7 prosent mer kjøtt enn de gjorde før pandemien, ifølge The New York Times. Kjøttspisere går i takt med helseminister Robert F. Kennedy jr. og hans helsekampanje Make America Healthy Again (ja, den heter så klart det). Han mener blant annet at amerikanerne må tilbake til å steike biffen og pommes fritesen i oksetalg, for det er de vegetabilske oljene som er helseskadelig. Han vil ha mindre ultraprosessert mat i kostholdet, da, det skal han ha, Kennedy. God appetitt! VHS

Les hele Klassekampen på nett

Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Fredag

Hun er ingen gullgraver

Avskjed på dopapir

Titaniske tanker