Kronikk

Politisk radiofobi

Kjernekraft i Norge framstilles som mer problematisk enn det er.

Udramatisk: Hangarskipet USS Gerald R. Ford som lå i Oslo havn i to uker i 2023, har to reaktorer som til sammen er større enn Tsjernobyl-reaktoren, og var sikkerhetsklarert av Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet. Det er verken manglende regelverk eller helsefare som står i veien for kjernekraft i Norge, skriver forfatteren. Foto: Javad Parsa / NTBUdramatisk: Hangarskipet USS Gerald R. Ford som lå i Oslo havn i to uker i 2023, har to reaktorer som til sammen er større enn Tsjernobyl-reaktoren, og var sikkerhetsklarert av Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet. Det er verken manglende regelverk eller helsefare som står i veien for kjernekraft i Norge, skriver forfatteren. Foto: Javad Parsa / NTB

Når uvilje råder, fremstår kjernekraft i Norge med endeløse uløste problemer: manglende regelverk, plasseringsproblemer, manglende kompetanse, det er dyrt og det er veldig farlig. Men er det virkelig slik?

Les hele Klassekampen på nett

Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kronikk

Donald Trump og mine­ral­sel­skapet TMC har funnet et juridisk smutthull i forvalt­ningen av inter­na­sjo­nale havområder.

Ledelsen i Norges Bank begikk et grovt landssvik under andre ver­dens­krig.

Regje­ringens Brasil-strategi bør handle om mer enn business.