Kulturuka

Pinsett­problemet

Hvorfor går du aldri på fin restaurant?

SULTEN? Tvekroket som en insektforsker står den moderne kokken og plukker noen småblomster her, et par urteblader der. Her fra Danmarks sølvvinnende bidrag til årets Bocuse d’Or. Foto: Manon Cruz, Reuters/NTBSULTEN? Tvekroket som en insektforsker står den moderne kokken og plukker noen småblomster her, et par urteblader der. Her fra Danmarks sølvvinnende bidrag til årets Bocuse d’Or. Foto: Manon Cruz, Reuters/NTB

Én gang i wienerschnitzelens barbariske mørke, rundt 1990 eller så, fikk Eivind Hellstrøm sin første Michelin-stjerne på restaurant Bagatelle. Han ble intervjuet om begivenheten, og journalisten, som neppe visste så mye om hva slags tildeling dette var, spurte:

Du må være abonnent for å lese denne artikkelen

Kultur

Ideer

Idretten er blitt altfor passiv i politiske spørsmål, mener Arild Stavrum. Hans siste roman handler om bryter­mil­jøet i Kris­tian­sund på 1930-tallet.

Medier

Stor under­sø­kelse: Kunst­kri­tikken er halvert på seks år

Kulturuka

Bernhard Ellefsen peker på elefanten i rommet – for så å nøye seg med ommøb­lering langs veggene.