Kulturuka

Pinsett­problemet

Hvorfor går du aldri på fin restaurant?

SULTEN? Tvekroket som en insektforsker står den moderne kokken og plukker noen småblomster her, et par urteblader der. Her fra Danmarks sølvvinnende bidrag til årets Bocuse d’Or. Foto: Manon Cruz, Reuters/NTBSULTEN? Tvekroket som en insektforsker står den moderne kokken og plukker noen småblomster her, et par urteblader der. Her fra Danmarks sølvvinnende bidrag til årets Bocuse d’Or. Foto: Manon Cruz, Reuters/NTB

Én gang i wienerschnitzelens barbariske mørke, rundt 1990 eller så, fikk Eivind Hellstrøm sin første Michelin-stjerne på restaurant Bagatelle. Han ble intervjuet om begivenheten, og journalisten, som neppe visste så mye om hva slags tildeling dette var, spurte:

Du må være abonnent for å lese denne artikkelen

Kultur

Film

Netflix vil kjøpe Warner Bros. Det kan få store konse­kvenser for både publikum og filmar­bei­dere, sier redaktør Kjetil Lismoen.

Kulturtirsdag

Blant Nord-Europas «gam­le­byer» angir Warszawas tonen. Men også den er en fri rekon­struksjon – og har den moderne metropolen rett under seg.

Arbeidsliv

Forfattere kaller omleg­gingen av Fritt Ord «nyli­be­ra­lis­tisk» og «brutal». Ifølge Hilde Østby er den også helt unødvendig.