Kulturuka

Pinsett­problemet

Hvorfor går du aldri på fin restaurant?

SULTEN? Tvekroket som en insektforsker står den moderne kokken og plukker noen småblomster her, et par urteblader der. Her fra Danmarks sølvvinnende bidrag til årets Bocuse d’Or. Foto: Manon Cruz, Reuters/NTBSULTEN? Tvekroket som en insektforsker står den moderne kokken og plukker noen småblomster her, et par urteblader der. Her fra Danmarks sølvvinnende bidrag til årets Bocuse d’Or. Foto: Manon Cruz, Reuters/NTB

Én gang i wienerschnitzelens barbariske mørke, rundt 1990 eller så, fikk Eivind Hellstrøm sin første Michelin-stjerne på restaurant Bagatelle. Han ble intervjuet om begivenheten, og journalisten, som neppe visste så mye om hva slags tildeling dette var, spurte:

Du må være abonnent for å lese denne artikkelen

Kultur

Bibliotek

Byrådet i Oslo redder de kveldsåpne biblio­te­kene i Grorud­dalen. Men det er langt fra nok, mener SVs Omar Samy Gamal.

På tampen

Filmar frå det globale sør gjev skremmande innsyn i problem på den nordlege halvkula.

Medier

Aften­postens sjefs­re­daktør Trine Eilertsen frykter at BBC-avgangene vil gi oss feigere redaktører.