Kulturuka

Pinsett­problemet

Hvorfor går du aldri på fin restaurant?

SULTEN? Tvekroket som en insektforsker står den moderne kokken og plukker noen småblomster her, et par urteblader der. Her fra Danmarks sølvvinnende bidrag til årets Bocuse d’Or. Foto: Manon Cruz, Reuters/NTBSULTEN? Tvekroket som en insektforsker står den moderne kokken og plukker noen småblomster her, et par urteblader der. Her fra Danmarks sølvvinnende bidrag til årets Bocuse d’Or. Foto: Manon Cruz, Reuters/NTB

Én gang i wienerschnitzelens barbariske mørke, rundt 1990 eller så, fikk Eivind Hellstrøm sin første Michelin-stjerne på restaurant Bagatelle. Han ble intervjuet om begivenheten, og journalisten, som neppe visste så mye om hva slags tildeling dette var, spurte:

Du må være abonnent for å lese denne artikkelen

Kultur

Tøyen

Prøve­pro­sjektet i det gamle Munch­mu­seet har vært vellykket, ifølge en ny rapport. Men allerede før evalu­e­ringen var klar, besluttet byrådet å stenge dørene.

Julekalender

Bli med på en hjemsøkt kjen­dis­fest.

Bøker

Brage Aronsen og tre kamerater har startet forlaget Allmuen. De lover nye utopier for venstre­sida.