Kulturuka

Pinsett­problemet

Hvorfor går du aldri på fin restaurant?

SULTEN? Tvekroket som en insektforsker står den moderne kokken og plukker noen småblomster her, et par urteblader der. Her fra Danmarks sølvvinnende bidrag til årets Bocuse d’Or. Foto: Manon Cruz, Reuters/NTBSULTEN? Tvekroket som en insektforsker står den moderne kokken og plukker noen småblomster her, et par urteblader der. Her fra Danmarks sølvvinnende bidrag til årets Bocuse d’Or. Foto: Manon Cruz, Reuters/NTB

Én gang i wienerschnitzelens barbariske mørke, rundt 1990 eller så, fikk Eivind Hellstrøm sin første Michelin-stjerne på restaurant Bagatelle. Han ble intervjuet om begivenheten, og journalisten, som neppe visste så mye om hva slags tildeling dette var, spurte:

Les hele Klassekampen på nett

Få nyhetene som setter dagsorden, analysene som betyr noe og stemmene som teller. Abonner i dag.

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kultur

Akademia

Nesten 450 ameri­kanske rektorer har denne uka signert et opprop mot Donald Trumps angrep på univer­si­tets­sek­toren.

Bøker

Paal-Helge Haugen har gitt oss punkt­romaner, haikudikt og poesi i sølvpose. I dag fyller han 80 – og tre lesere har plukket ut sine favoritter fra forfat­ter­skapet.

Ideer

Med et flunkende nytt tidsskrift tar Mazdak Shafieian opp kampen mot en konform litterær offent­lighet.