Naturligvis

Kan vi finne veien tilbake til maten og middagsbordet?

Når vi ikke vil vite hvor maten kommer fra, mister vi også en viktig del av oss selv.

Illustrasjon: Knut Løvås, knutlvas@gmail.com Illustrasjon: Knut Løvås, knutlvas@gmail.com

Jeg har nylig vært med på en aktivitet som har fulgt menneskene siden vi krøp ned fra trærne, men som de fleste av Klassekampens lesere nok ville betakke seg for å være med på. Så lenge vi drev småbruk, var dette en årlig foreteelse, og i det gamle landbruksåret hadde det sin egen plass: slaktetiden.

Du må være abonnent for å lese denne artikkelen

Naturligvis

Vi vil gjerne ha brunost og chèvre, men har valgt geitekjøtt vekk fra middags­bordet.

Kan vi stole på at smartere energi­kil­der venter bak neste sving?

Fakta får oss ikke alltid til å endre mening. Det betyr ikke at alt håp er ute for et større natur­en­ga­sje­ment.