Det spørs om svora hadde kjentes like sprø, om Nortura hadde fulgt opp Geir Pollestads oppfordring og invitert forbrukere til slakteriet i Tønsberg.

Grisen før jul

Kjøttindustri: Grisen har bare én oppgave: å vokse så fort som mulig, skriver forfatteren. Her fra Nortura-slakteriet i Sem, Tønsberg. Foto: Anniken C. Mohr

Det er travelt på husdyrfronten om dagen. 14. november ble en bonde i Trøndelag dømt til to års fengsel for å ha latt 1500 griser sulte i hjel på grusomste vis i et falleferdig fjøs over måneder, kanskje halvannet år. Natt til samme dag brant over hundre storfe inne på Vestvågøy i Lofoten, og 21. november brant 500 griser inne i Møre og Romsdal. Dette er ikke unike hendelser. De skjer jevnlig. Det er ille, men det er jo bare dyr og ikke mennesker, så reglene for sikkerhet og dyrevelferd er vel gode nok?

Kronikk