Hos tyskerne er redselen for antisemittiske ytringer så stor at man heller forhåndsinnskrenker ytringsfriheten til alle som støtter palestinere.

Ytringsmuren

MIDTØSTENKONFLIKTEN I SONNENALLE: Neukölln har vært åsted for flere propalestinske demonstrasjoner den siste tiden. Her omringer Berlin-politiet en folkemengde utenfor et gatekjøkken i Sonnenalle 7. oktober. Frustrasjonen er stor over bymyndighetenes innskrenking av ytringsrommet på palestinsk side. Foto: Paul Zinken AP/NTB

Syvende oktober våknet tyskerne, som alle andre, opp til de skrekkelige nyhetene om Hamas’ terrorangrep mot israelske festivalgjengere og sivilbefolkning. Men det tok ikke lang tid før konflikten også fikk et mer hjemlig uttrykk i hovedstaden Berlin. Raskt florerte et bilde av en aktivist med palestinsk flagg hengende på ryggen. Lørdag etter skrekknyhetene gikk han rundt i gaten Sonnenallee i bydelen Neukölln og delte ut baklava som feiring av terroren. Det satte sinnene i kok. Å feire et terrorangrep er forkastelig, og aktivisten ble åpenbart ikke stoppet av forbigående.