Det er lett å bli rådvill når man skjenkes en uavbrutt rekke av påtrengende finværsdager. Idet en apatisk ser sola gå ned over naboblokka, innser man at heller ikke denne dagen evnet man å utnytte. I en slik fortvilt situasjon er det lettere å sette seg mål om hva man ikke skal bruke helga på: å fyre opp en engangsgrill. «Nå skal det bare en skogbrann til før de forbys», sa en kollega eplekjekt. Dagen etter meldte NRK at skogbrannen i Indre-Østfold trolig skyldes en av disse aluminiumsbegrene vi ynder å drasse med oss hvor enn det er antennelig vegetasjon. Og det blir stadig vanskeligere ikke å gi Knutsen & Ludvigsen skylda for nordmenns forakt for kald mat, sånn som de insisterte på at det ikke er morsomt å spise mat om den ikke ligger på fat. Tida er overmoden for å rehabilitere den velsmurte brødskiva. Den svartsvidde pølsa når den ikke til knærne – selv ikke når den ligger på en papptallerken. SHH